Illustrasjonsbilde, barnehage.barn, barnehage, kjeledress, klær, vinter, fysisk lek, ensom, leke alene, høst, kulde, lekeplass, lekeapparat
Det er streik i seks barnehager i Teisentoppen barnehage fra torsdag morgen etter at det ikke ble oppnådd enighet i nattens mekling.

Barnehagestreik fra torsdag morgen

Meklingen for ideelle og private barnehager i NHO førte ikke fram natt til torsdag, og det blir barnehagestreik fra arbeidstidens begynnelse torsdag morgen.

Publisert

Meklingen startet onsdag etter at det ble brudd i forhandlingene i januar. Fristen for å komme til enighet var midnatt. Partene klarte ikke å bli enige innen fristen

Det er pensjonsspørsmålet som er årsaken til uenigheten.

Fagforbundet krever de samme pensjonsvilkårene som er vanlig i kommunale og andre private barnehager. Dette er en streik for rettferdighet, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Meklingen foregikk mellom Fagforbundet og Abelia/NHO Geneo/NHO Service og Handel.

Det er beklagelig

– Det er beklagelig at Fagforbundet velger å ta ut barnehager i streik nå. Dette rammer uskyldige og sårbare grupper, og setter familier i en vanskelig situasjon sier Birgit Abrahamsen, forhandlingsleder i Abelia. Hun mener barnehagene har strukket seg langt for å komme de ansatte i møte.

I første streikeuttak er det tatt ut 42 ansatte i ideelle og private barnehager. I Oslo er Teisentoppen barnehagen, som drives av Frelsesarmeen blitt med i streiken.

Powered by Labrador CMS