Keeper Kasper Lunde Ofstad (til venstre) og Jason Onsrud Buan fikk sin første seniorkamp mot Ullern. Buan imponerte med lange og presise innkast

Endelig får lagene i 3. divisjon møtes til seriekamper. Slik spilte oslolagene

Frigg fikk en pangstart med å slå Fana 6-1 i åpningskampen. Skeid 2 tapte på overtidsmål for opprykksfavoritt Ullern, mens Lyn fikk sin kamp utsatt. Hele åtte oslolag spiller i Norsk Tipping-ligaen, som 3. divisjon kalles i år.

Endelig kom tredjedivisjon i fotball i gang igjen, etter at hele fjorårssesongen og dette årets vårsesong var blitt avlyst. Divisjonen er delt inn i seks avdelinger, og i alt åtte oslolag er med.

Frigg favoritt i sin avdeling

Best ut i første serierunde kom Frigg som slo Fana hele 6-1. Lyn, som også spiller i den avdeling fire, fikk sin kamp mot Årdal utsatt.

Skeid 2 og Lokomotiv Oslo spiller i avdeling 6. Lokomotiv Oslo vant 2-1 over Melbo på bortebane lørdag, mens Skeid 2 møtte den store opprykksfavoritten Ullern hjemme på Nordre Åsen på søndag.

Ullern kom til kampen etter å ha holdt VIF til ekstraomganger i cupens andre runde. For Skeid 2 var det første kamp siden opprykkskampen mot Nesodden høsten 2019.

Skeids Abel Stensrud spiller med stort engasjement. Ett straffespark og en scoring fra Stensrud holdt imidlertid ikke til seier for Skeid 2.

Rutinert mot ungt på Nordre Åsen

På Ullerns lag stilte flere rutinerte spillere som er godt kjent fra oslofotballen. 42 år gamle Terje Kirsebom har besøkt Skeid-banen flere ganger som målvakt for Kjelsås. Nå står det Ullern på klubbmerket på keepertrøya. Forsvarsspiller Izmar Dizdar, opprinnelig fra Østsiden i Fredrikstad, spiller nå i sin tredje osloklubb etter å ha spilt for både Kjelsås og Oppsal tidligere.

Skeid stilte med et meget ungt lag. Noen av spillerne, som Dreni Ademaj og Abel Stensrud, har fått spilletid på A-laget i de siste kampene, og forsvarspiller Mats Andersen spilte i 60 minutter i sin vei tilbake fra skade. I mål sto Kasper Lunde Ofstad (18) i sin aller første offisielle kamp på seniornivå.

Ullern satte standarden fra avspark, men etter det første startrushet kom Skeid mer med i spillet. Angrepstrioen Abel Stensrud, Dreni Ademaj og Emil Tjøstheim kombinerte lekent og kreativt, uten å komme til de store sjansene.

Bisarr situasjon

Etter 29 minutter oppstår en bisarr situasjon på Skeids 16-meter. Keeper Ofstad klarerer en ball som treffer en Ullern-spiller og spretter tilbake i keeperens arm.

– Jeg burde avklart på en annen måte, burde ha lagt den langt ut. Ballen traff armen min, men jeg vet ærlig talt ikke om jeg var utenfor 16-meteren da ballen traff.

Dommer Jonas Johnsen og assistent Henrik Gagnum diskuterte fram og tilbake om Ofstad hadde vært på, over eller innenfor 16-meterstreken. Til slutt dømte de frispark til Ullern. Frisparket fra Thomas Martinussen får Ofstad slått i stolpen, men Finn Badou Jor setter returen i mål.

Dreni Ademaj var kaptein, og scoret på straffespark mot Ullern

Skeid fikk sitt eneste frispark i første omgang kom etter 43 minutter. Etter hvilen tok det ikke mer enn fire minutter før dommeren dømte i Skeids favør. Abel Stensrud ble felt i scoringsposisjon foran Ullerns mål. Straffesparket satte Ademaj i mål.

Ullern i tet for andre gang

Ullern kom tilbake, og Skeid hadde i en periode vanskeligheter med å spille seg ut av eget forsvar. Mot fysisk overlegne Ullern-spillere måtte scoringen imot komme. Espen Lindøe stupheadet spektakulært inn 2-1. Skeid gav seg ikke, og etter 83 minutter blir Stensrud spilt igjennom, og setter ballen i mål.

Abel Stensrud er en hurtig og teknisk god spiller, som spiller med et veldig engasjement, noe han måtte betale for i form av et gult kort i løpet av kampen. VårtOslo vil allikevel kåre Stensrud til banens beste.

Ullern kastet alt de hadde framover på banen, og i overtiden klarte de å presse ballen i mål. Izmar Dizsar var mannen som var sist på ballen i klynga foran skeidmålet. Sluttresultat Skeid 2 – Ullern 2-3

Merket manglende matchtrening

– Det er over ett år siden jeg spilte en kamp som betød noe. Jeg kjente at jeg manglet matchtrening. Det er klart jeg gjorde noen feil, men det var gøy å få spille igjen, sa keeperdebutant Kasper Lunde Ofstad.

Fornøyd med egen innsats var også Skeids midtbanespiller Noah Christiano Fjellestad Sveen.

– Jeg gjør noen juniorfeil der ute, men jeg er stort sett fornøyd. Vi har trent bra i hele koronapausen, så vi er i god form selv om vi ikke har spilt kamper på lenge, sa Fjellestad Sveen. Trener Enrique Paez humret av elevens kommentar om at de har trent godt.

– Det har vært en tøff tid å måtte vente så lenge for å få lov til å spille kamper. Nå går vi for å vinne hver kamp, sa treneren som slett ikke hang med geipen til tross for tapet. Han var nøye med at spillerne på laget takket publikum etter kampen. Ca 150 betalende tilskuere er bra på en kamp på nivå fire.