Smaira Iqbal (i midten) har rykket opp til nestledervervet i Islamsk Råd, Mehtab Afsar bakerst er ute av organisasjonen, det samme er Zaeem Shaukat (t.v.). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Islamsk Råd har valgt nytt styre – omstridt generalsekretær ute

Paraplyorganisasjon for muslimer, Islamsk Råd Norge, har fått kvinnelig nestleder. – Jeg skal gjøre mitt beste på å oppfylle forventningene deres, sier Smaira Iqbal.

Publisert

– Vi har lært masse av det som har skjedd de siste årene. Man kan vokse på motgang også. Nå retter vi blikket fremover og fokuserer ikke på fortiden, men fremtiden, sier Abdirahman Diriye, til Vårt Land.

Han har somalisk bakgrunn og tar over som leder for det helt nye styret i paraplyorganisasjonen for islamske trossamfunn i Norge som har eksistert siden 1993. Nestleder i det nye styret er Smaira Iqbal. Hun skriver:

– Etter årsmøtet i helgen ble jeg enstemmig valgt inn som nestleder. Jeg kan ikke beskrive min takknemlighet og glede for den æren jeg har fått. Tusen takk til alle som har tillit til meg og har stemt meg inn. Jeg skal gjøre mitt beste på å oppfylle forventningene deres in shaa Allah! skriver hun på sin Facebook-side.

Tøff tid

Etter at styret i 2016 trakk seg i protest mot at rådet ikke ville si opp daværende generalsekretær Mehtab Afsar, har det stormet rundt Islamsk Råd Norge.

Det stormet til tider kraftig rundt tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I 2017 meldte fem store moskeer seg ut av organisasjonen og startet sitt eget nettverk, Muslimsk Dialognettverk Norge. Samme år mistet Islamsk Råd statsstøtten og samarbeidet med kjøttprodusenten Nortura om halalsertifisering. De meldte seg også ut av Samarbeidsrådet for tros- og livssyn.

Starter ny koordinering

Siden har det vært stille fra organisasjonen, som representerer omkring 65.000 av norske muslimer. Da generalsekretær Mehtab Afsar forsvant ut av organisasjonen i 2018 etter sju år, var det ingen som ville si noe om hvordan eller hvorfor.

I dag har organisasjonen ingen ansatte, men det vil det nye styret gjøre noe med.

Powered by Labrador CMS