Oslopolitikerne frykter ABC-klinikken på Ullevål sykehus ikke blir med videre som en egen enhet når sykehuset legges ned.
Oslopolitikerne frykter ABC-klinikken på Ullevål sykehus ikke blir med videre som en egen enhet når sykehuset legges ned.

Samlet bystyre i Oslo ber om at ABC-klinikken ved Ullevål ikke legges ned

Fødetilbudet ABC-klinikken skal forsvinne som egen enhet når Ullevål sykehus legges ned. Nå ber et samlet Oslo bystyre helseministeren om å gripe inn.

Publisert

— Helseministeren må slutte å hive ansvaret over på sykehusene og gi en tydelig beskjed om at ABC-klinikken skal videreføres i de nye sykehusplanene. Det handler om nok plass og nok ansatte, sier Marit Kristine Vea i Venstres bystyregruppe til Avisa Oslo.

I februar skrev Aftenposten at ABC-klinikkenUllevål sykehus, som har spesialkompetanse på naturlige fødsler, ikke blir med videre som en egen enhet når sykehuset legges ned og fødetilbudet skal fordeles på to nye sykehus.

— Ikke vedtatt ennå, svarer helseministeren

Friske kvinner som har født på de nye sykehusene, skal også oppmuntres til å reise hjem etter 24 timer.

På bystyremøtet neste onsdag vil et samlet bystyre be byrådet om å oversende en anmodning til helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), der de krever at ABC-tilbudet opprettholdes, og at sykehusoppholdets lengde må tilpasses kvinnens og barnets behov.

Kjerkol skriver i en epost at det ikke er vedtatt hvordan ABC-tilbudet og nye Oslo universitetssykehus (OUS) skal organiseres, men at dette skal planlegges for å gjøre tilbudet på de nye sykehusene så godt som mulig.

— Min forventning til OUS er at de legger til rette for en differensiert fødselsomsorg, og at de bruker prosessen framover til å ta innspill fra fagmiljøer, organisasjoner og selvfølgelig også Oslo bystyre, sier Kjerkol.

Powered by Labrador CMS