Oslo 20230506. Politiets kriminalteknikere ved leiligheten på Frogner i Oslo der en person ble funnet død lørdag. Politiet melder på Twitter at de etterforsker det som et mistenkelig dødsfall, men at det foreløpig er for tidlig å si om dette har oppstått etter en kriminell handling, eller om det er en naturlig dødsårsak.Foto: Frederik Ringnes / NTB
En av politiets kriminalteknikere på vei inn i leiligheten der en person ble funnet død lørdag.

En av de siktede etter mistenkelig dødsfall i Bygdøy allé nekter straffskyld

Den ene av de to siktede nekter straffskyld etter et mistenkelig dødsfall i en leilighet i Bygdøy allé lørdag kveld. Avdøde er nå identifisert.

Publisert

— Jeg snakket med siktede som ønsker avhør og avviser siktelsen, skriver advokat Aase Sigmond i en tekstmelding til NTB.

Denne siktede er pågrepet. Den andre av de to er løslatt, men siktelsen er opprettholdt. Begge er siktet for hensettelse i hjelpeløs tilstand.

— Konkrete holdepunkter for siktelsen

— Avdøde er nå identifisert, pårørende er varslet, og det er besluttet obduksjon, sier politiadvokat Gina Elisabeth Salvesen ved Felles straffesaksinntak i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vil fortsatt ikke si noe om kjønn og alder på verken avdøde eller de to siktede.

Det var i 18.45-tiden lørdag kveld at Oslo politidistrikt opplyste at de hadde iverksatt en etterforskning etter funn av en død person i en leilighet på Bygdøy allé på Frogner.

Det var AMK som varslet politiet om dødsfallet.

Litt senere lørdag kveld ble to personer siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand.

— Det er konkrete holdepunkter på stedet som gjør at vi tar ut siktelse mot de to personene, sa politiadvokat Maria Huseby Fossen.

— Det er viktig å presisere at vi er tidlig i etterforskningen og dødsårsaken er ikke avklart, la hun til.

Powered by Labrador CMS