En av politiets krimteknikere på vei inn i boligen i Rugveien på Manglerud, der en kvinne i slutten av 30-årene mandag er funnet drept.

Ektemannen drapssiktet etter at kona ble funnet død i leilighet på Manglerud

— Mannen meldte seg selv for politiet og fortalte at hans kone var død, opplyser politiet. Nå er mannen i slutten av 30-årene siktet for drap på sin jevngamle ektefelle.

Publisert

Kvinnen ble funnet drept i en leilighet på Manglerud mandag. Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 12.

Da politiet kom til adressen i Rugveien sto kvinnens ektemann og ventet. Politioverbetjent Ingebjørg Hansen forteller at mannen ble pågrepet uten noen form for dramatikk.

Motiv foreløpig ukjent

— En mann er pågrepet og siktet i saken. Han meldte seg for politiet og opplyste om at hans kone var død. Mannen er norsk statsborger. Både siktede og avdøde er i slutten av 30-årene, skriver politiet i en pressemelding om drapet mandag ettermiddag.

— Mannen er siktet for drap på kona si. Motiv og foranledning er en del av etterforskningen og er noe vi ønsker å avdekke, sier Hansen til NTB.

Politiet kan ikke si noe om drapshandlingen eller hva som kan ha vært motivet. Paret hadde barn sammen, som mandag var blitt ivaretatt. Også øvrig familie var blitt varslet av politiet.

Rundspørring i nabolaget

Kriminaltekniske etterforskere fra politiet jobbet på åstedet lenge utover ettermiddagen mandag, mens den siktede mannen måtte gjennom en omfattende sporsikringsprosess. Det ble også foretatt rundspørringer i nabolaget.

Politiet ville ikke si noe om det er funnet noe drapsvåpen eller kommentere noe rundt selve drapshandlingen.

Politiet driver rundspørring i nærområdet, etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død i en leilighet på Manglerud.

Advokat Aase Karine Sigmond ble mandag ettermiddag oppnevnt som den siktedes forsvarer.

— Jeg har ennå ikke vært i kontakt med min klient, men regner med å snakke med ham i løpet av kvelden. Politiet har gjort det klart at de ønsker å avhøre ham så fort som mulig og da vil jeg treffe ham i forkant, sier Sigmond til NTB.

Undersøker forholdet

Det var mandag kveld ikke avklart når den siktede skulle framstilles for fengsling.

Ifølge politioverbetjent Ingebjørg Hansen var ikke politiet kjent med paret på noen vis, men den siktede mannen har tidligere vært i kontakt med politiet.

— Noe av det vi vil forsøke å finne ut av, er hvordan det har vært i ekteskapet mellom disse to, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS