Publikum da Metallica spilte på Tons of Rock på Ekebergsletta på festivalens første dag i år.

Tons of Rock røper første headliner: – Har vært i toppen av vårt publikums ønskelister i årevis

– At et band av slikt kaliber velger Tons of Rock, bekrefter statusen festivalen har fått, mener bookingansvarlig Jarle Kvåle.

Publisert

– Et av verdens største band er i dag bekreftet til Tons of Rock. Det legendariske bandet har spilt en sentral rolle i å bringe rocken til et bredere publikum og revitalisere sjangeren på 90-tallet, heter det fra festivalen på Ekebergsletta som mandag offentliggjør Green Day som en av headlinerne til Tons of Rock neste år.

Festivalen fikk en pangstart på årets utgave foran 38.000 publikummere med Metallica som trekkplaster på den første av fire festivaldager.

Green Day inntar hovedscenen på Ekebergsletta torsdag 26. juni 2025.

Det amerikanske punkbandet, som nå er klare for Oslo, fikk sitt gjennombrudd i 1994 med albumet «Dookie», som solgte i 20 millioner eksemplarer, og har siden solgt over 75 millioner album, hvilket har gitt dem intet mindre enn 20 Grammy-nominasjoner.

– Fantastisk

– Det er fantastisk å allerede kunne dele første headliner til 2025, og ikke minst kunne imøtekomme publikums tilbakemeldinger. Green Day har vært i toppen av vårt publikums ønskelister i årevis, og at et band av slikt kaliber velger Tons of Rock, bekrefter statusen festivalen har fått, sier Jarle Kvåle, bookingansvarlig Tons of Rock, i en pressemelding.

– Å få slippe Green Day til Norge og Tons of Rock den siste dagen i september feires med å skru volumet til elleve og å la «Wake Me Up When September Ends» dundre ut i våre kontorlokaler, fortsetter han.

– Green Day er kjent for sine energiske liveopptredener på store arenaer og ikoniske låter som «American Idiot», «Boulevard of Broken Dreams» og «Basket Case» fra en imponerende katalog. Bandet har milliarder av streams og en base med millioner av fans i alle aldre som stadig øker, heter det videre fra arrangøren, som mener det finnes visse likhetstrekk mellom band og festival.

– Fra subkultur til folkefest

– Green Day var med på å bygge bro mellom punkens undergrunnsrøtter og den mer kommersielle rockescenen. Uten sammenlikning, men likevel nærliggende å se på er hvordan Tons of Rock som festival har gått fra subkultur til folkefest på sitt første tiår. Green Days rolle i rockens historie handler om å modernisere sjangeren, uten å gi slipp på dens opprinnelige opprørstrang og sosiale engasjement, legges det til fra arrangørens hold.

Tons of Rock feiret i 2024 ti år, halvparten av dem i hovedstaden, etter fem år i Halden, med 150.000 publikummere på Ekebergsletta.

Billettslipp

Festivalen neste år går av stabelen fra 25. juni til 28. juni.

Earlybird-billetter til 2025 festivalen ble, ifølge arrangøren, utsolgt på rekordtid. Ordinært billettsalg starter fredag 4. oktober. 

Da legges både festivalpass for alle fire dager samt dagspass til torsdag, som er dagen Green Day er headliner, i tillegg til billetter til festivalcamp på Ekeberg og Bjerke, ut for salg.

Dagspass for de øvrige dagene samt VIP-billetter kommer i salg senere, opplyser arrangøren.

Powered by Labrador CMS