Politi og Norsk Folkehjelp sin redningstjeneste med ressurser på Romsås onsdag kveld.

Savnet mann funnet etter at over 60 frivillige deltok i leteaksjon på Romsås

Helikopter, hundepatrulje, drone og mer enn 60 frivillige var med i søket i området som til slutt ledet fremt til at den savnede ble funnet i god behold.

Publisert

– Det er nå iverksatt leteaksjon etter savnede. I tillegg til politimannskaper er også frivillige kalt ut, opplyste operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt like før klokken 21.30 onsdag kveld.

Helikopter i lufta over Romsås onsdag kveld.

En time tidligere meldte politiet at de lette etter en eldre mann som hadde vært savnet siden klokken 12.00 samme dag.

 Oslo-politiet delte beskrivelse av mannen og ba om at tips ble ringt inn til telefonnummer 02800.

– Tilgjengelige ressurser satt inn

– Vi har satt inn det vi har av tilgjengelige ressurser uten at jeg kan gå inn på noe antall der eller vet hvor mange frivillige som er i aksjon, sa operasjonsleder Iversen til VårtOslo like etter klokken 22.00.

Politiet på stedet.

Han bekreftet at både helikopter og hundepatrulje var satt inn i søket. Også drone ble observert i bruk på stedet.

Helikopter, drone og hund

– Vi håper at folk kontakter oss om de ser noen som ser ut som trenger hjelp. Romsås er kjerneområdet vårt for søket, avsluttet operasjonslederen da.

Nesten en time etter, klokken 22.49, opplyste politiets operasjonssentral at de fortsatt var i søk etter den savnede mannen med helikopter, drone, hund og frivillige mannskaper på bakken med utgangspunkt i Romsås senter og en god kilometers radius rundt.

Mer enn 60 frivillige 

To timer senere ble det meldt at søket var noe utvidet fra Romsås/Grorud. Totalt deltok da mer enn 60 frivillige i søket etter savnede. 

– Selv om han trolig ikke har kjørt kollektivt, så kan vi ikke utelukke dette. Vi har ingen sikre observasjoner av savnede siden i formiddag. Vi har fått mange tips i saken, men så langt har vi ikke funnet savnede, het det i politiets oppdatering like før klokken 01.00 natt til torsdag.

Funnet på morgenen

– Det fremstår som han er funnet nå og at vi har kontroll på vedkommende, kunne operasjonsleder Bjarne Pedersen opplyse til VårtOslo torsdag morgen.

Mannen ble funnet i god behold, og idet klokken nærmet seg 08.30, takket politiet for tips i saken.

– Antall ressurser ute i søk ble tatt ned noe i løpet av morgenkvisten og skulle i utgangspunktet tas opp igjen nå, men det er det da ikke behov for, utdypet operasjonslederen.

Powered by Labrador CMS