Sander Thoresen og Vålerenga gikk på et surt hjemmetap mot Stjernen søndag kveld.

Tamt Vålerenga mot Stjernen. Og toppscorer Thomas Olsen kan være ute med skade resten av sesongen

— Dette kan bli et veldig uheldig resultat, sier trener Fredrik Andersson etter Vålerengas svake resultat mot Stjernen. I tillegg måtte måljeger Thomas Olsen ut med en skade, som kan holde ham ute av hele sluttspillet.

Med åtte kamper igjen av årets Fjordkraftliga, lå Vålerenga før søndagens hjemmemøte med Stjernen på en fjerdeplass med et poeng opp til Storhamar på sølvplassen.

Med andreplassen i sikte var det derfor svært skuffende at østkantgutta, etter å ha vært det klart beste laget i halve kampen, til slutt tapte 2-1.

— Mangler trykk og energi

— I dag er vi rett og slett for tamme foran begge mål. Det var noe sløvt over oss, sier visekaptein Mattis Olimb til VårtOslo etter nederlaget mot Stjernen.

Den analysen støtttes av hovedtrener Fredrik Andersson. Han var skuffet etter å ha tapt det som kan vise seg å bli tre viktige poeng i årets jevne toppstrid.

— I dag er det som om vi mangler litt energi. Vi er det beste laget i halve kampen, men så stopper det helt opp, sier han.

— Da hjelper det lite at vi får et trykk på Stjernen igjen like før kampen er over, mener svensken.

Vålerenga og Darren Craighead slet med å score i søndagens hjemmekamp mot Stjernen.

VIF-treneren er også redd for at dagens tap kan være med på å sette en stopper for målsetningen om å bli blant seriens to beste lag.

— Et tap som dette kan bli svært uheldig for akkurat den ambisjonen, sier svensken.

Thomas Olsen måtte hjelpes av isen

Som om ikke resultatet var en stor nok skuffelse, skulle Vålerenga-laget også få den skaden de så absolutt ikke trengte rett før sluttspillet tar til.

Mot slutten av den andre perioden blir toppscorer Thomas Olsen liggende igjen i rundvantet i Stjernens sone.

Med hjelp av medspillere kommer han seg etterhvert av isen, med hva som fra presseplass kunne se ut som en alvorlig kneskade.

Toppscorer Thomas Olsen hjelpes av isen etter å ha pådratt seg det som kan være en alvorlig skade.

— Foreløpig vet jeg ikke noe mer om omfanget av skaden, sier Fredrik Andersson etter kampen.

Likevel er det ting som tyder på at skaden kan være alvorlig. Forsvinner Olsen i mange kamper vil det bli et tungt tapt for østkantlaget.

Olsen har med sine 21 scoringer hittil i år virkelig fått ut potensialet mange har sett i han lenge.

Vålerenga tidlig i føringen

Etter at siste kamp på Jordal de to lagene i mellom ble utsatt på grunn av blussing fra Stjernen-fansen og påfølgende brannalarm i hallen, kom søndagens kamp i gang uten forsinkelser.

Hjemmelaget kom best i gang og Andreas Martinsen var ikke veldig langt unna å gi de kongeblå ledelsen etter få sekunders spill. Pucken ville dog ikke inn bak Stjernen-keeper Jesper Eliassson.

Sander Thoresens skudd fløy mer eller mindre langs mållinja og ut igjen.

Etter den tidlige Martinsen-sjansen skulle spillet jevne seg noe ut, men etter snaut halvspilt periode skulle Thomas Olsen gi gutta fra Oslo øst ledelsen.

Den scoringen var mye av det som skulle skje for iskrigerne offensivt i perioden. Selv om Pontus Finstad ikke var langt unna å doble ledelsen på en kontring i undertall.

Også Sander Thoresen hadde en stor sjanse, men den pucken fløy mer eller mindre langs mållinja og ut igjen.

Fra Stjernens side var den første perioden, tross et par muligheter i overtall, lite å skrive hjem om. Det førte til at Fredrik Anderssons gutter kunne gå til første hvil med en knapp ledelse.

Uventet comeback

Etter en periode hvor de ikke hadde vist noe som helst giftighet offensivt, skulle Stjernen få en gyllen mulighet til å komme seg inn i kampen igjen i starten av den andre da de kongeblås Andreas Martinsen fikk to minutter i fryseboksen.

Den muligheten tok gjestene fra plankebyen svært dårlig vare på, og Vålerenga-keeper Tobias Breivold var nesten arbeidsledig under utvisningsminuttene.

Etter å komfortabelt ha ristet av seg den tidlige utvisningen, kom gutta fra Sotahjørnet mer og mer tilbake. Men den forløsende andrescoringen skulle likevel la vente på seg.

Og da tar like godt gjestene, etter elleve minutter, grep og utligner ved Kåre Benjamin Byrkjeland.

Stian Nystuen kriger inn Stjernens 2-1-scoring bak Tobias Breivold.

Og bare to minutter senere, etter at hjemmelagets Darien Craighead har pådratt seg en utvisning, kan Stian Nystuen sende bortelaget i en meget ufortjent ledelse.

Dermed var en liten snuoperasjon fullført, og østfoldingene kunne gå til siste hvil med en noe ufortjent ledelse.

Tafatt og energiløst VIF

Med en lite oppløftende slutt på den andre perioden, var det mye å ta igjen for iskrigerne i starten av den tredje.

Saken var bare den at det momentumet laget hadde hatt i starten av kampen av en eller annen grunn plutselig så ut til å ha forsvunnet.

Selv ikke med en spiller mer på isen klarte hjemmelaget å skape mye foran gjestenes mål i starten av perioden.

Det ble mange tøffe tak på Jordal søndag. Her stoppes Vålerenga-back Mark Auk av to Stjernen-spillere.

Etter som minuttene gikk skulle hjemmelaget likevel komme seg inn i matchen igjen, og skapte flere store sjanser foran Stjernen-keeperen.

Så var det denne gummiskiva da, som så absolutt ikke ville snike seg inn i nettmaskene, tross iherdig kriging fra gutta i kongeblått.

Med to minutter igjen går Tobias Breivold så av isen for å gi hjemmelaget en ekstra utespiller på isen i jakten på spilleforlengelse.

Det gir ikke noe resultat, og dermed kan Stjernen ta med seg tre viktige poeng på bussen hjem til byen ved Glommas utløp.

Kampfakta

Vålerenga - Stjernen = 1 - 2 (1-0,0-2,0-0)

Jordal Amfi

3312 tilskuere

Hoveddommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg / Andrew Dalton

1.per: 1-0 (09.23) Thomas Olsen (Martin Røymark)

2.per: 1-1 (31.27) Kåre Benjamin Byrkjeland (Stian Nybraaten Hansen / Filip Gunnarson) 1-2 (33.29) Stian Nystuen (Ole Einar Andersen / Austin Cangelosi)

3.per: Ingen

Utvisninger: VIF: 3x2min STJ: 3x2min