Politiet jobber på stedet der en person er funnet skutt i en bil på parkeringsplassen ved Ikea på Furuset torsdag ettermiddag.

Mann skutt ved Furuset kirke. Flyktet til Ikea i taxi og skal være hardt skadd

En voksen mann er alvorlig skadd etter å ha blitt skutt på Furuset i Oslo. Ifølge politiet er det trolig en relasjon mellom han og gjerningspersonen.

Publisert

— Vi fikk meldingen 12.20. Det har ikke skjedd noe inne på Ikea, personen ble funnet i en bil utenfor varehuset. Vi søker etter gjerningspersoner, og vi har grunn til å tro at åstedet er et annet sted, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Senere skriver politiet til pressen at det skal dreie seg om en voksen mann.

— Taxi kjørte til Ikea for å komme seg unna

Klokken 13.11 skrev politiet på Twitter at skytingen har skjedd i nærheten av Furuset kirke, drøyt 1,7 kilometer unna, og at fornærmede deretter har kommet seg i bil til Ikea Furuset.

Mannen ble funnet i en taxi. Taxisjåføren har status som vitne i saken.

Personen kjørte til Ikea etter å ha blitt skutt ved kirken 1,7 kilometer unna, ifølge politiet.

— Taxisjåføren kjørte til Ikea for å komme seg unna, sier Stokkli til Dagbladet.

Det ble først drevet med livreddende førstehjelp for mannen, bekrefter operasjonslederen. Området rundt Ikea ble kort tid etter frigitt, og bilen mannen ble funnet i, ble tauet inn.

— Vitner har sett hele eller deler av hendelsen

Politiet opplyser at de jobber på åstedet ved Furuset kirke. Der er et stort område sperret av. Politiet søker etter en person som stakk fra åstedet. Det var vitner som meldte fra til politiet etter skytingen.

— Vi har kontroll på en del vitner som har sett hele eller deler av hendelsen, sier Stokkli til Dagbladet.

Politiet tror den skadde personen ble skutt ved eller i Furuset kirke og deretter tok seg til Ikea Furuset med taxi.

Avisa Oslo skriver at politiet opplyser at det trolig er en relasjon mellom offeret og gjerningspersonen.

— Grunnen til at vi går ut med det, er fordi vi ikke ønsker at folk skal være bekymret. Dette fremstår ikke som en tilfeldig handling, sier politiets innsatsleder Gunhild Finne Nilsen.

Ikea Furuset har snakket med politiet om saken.

– Politiet har bekreftet at det er trygt for kunder og ansatte å være der, og butikken holder åpent, sier pressesjef Stine Odland til TV 2.

Powered by Labrador CMS