Politiet ber på nytt personer som var om bord på trikk nummer 18 som gikk fra Rikshospitalet natt til lørdag 25. juni kl. 0.55, med ankomst til tinghuset cirka klokken 1.11 om å ta kontakt.

Ber om flere tips: Politiet frigir nytt bilde av terrorsiktede etter Oslo-skytingen

Politiet ønsker observasjoner, bilder og video av terror- og drapssiktede Zaniar Matapour på 18-trikken før skytingen i Oslo natt til 25. juni, og de har frigitt et nytt bilde av ham.

Publisert

De ber på nytt personer som var om bord på trikk nummer 18 som gikk fra Rikshospitalet natt til lørdag 25. juni kl. 0.55, med ankomst til tinghuset cirka klokken 1.11 om å ta kontakt.

— Hvis du var på trikken hele eller deler av strekningen og gjorde observasjoner av – eller har bilder eller video av – den siktede i saken, ønsker politiet at du kontakter oss på vårt tipsmottak på Politiet.no, skriver de i en pressemelding.

Viser kart med siktedes antatte trikketur

Bildet som politiet har frigitt tirsdag, viser henholdsvis Zaniar Matapour like før skytingen og hvordan han var kledd, og et kart (se lenger ned i artikkelen) som viser ruten til 18-trikken med alle stoppesteder fra Rikshospitalet til Tinghuset i Oslo sentrum.

– Alle som kan ha bilder eller film fra denne trikketuren, og ikke har sendt det til oss allerede; gjør det! Vi trenger alle bilder og all film, og vil også vite det hvis du har sett eller observert noe, sier etterforskningsleder Grete Lien Metlid.

Publikum har så langt kommet med store mengder informasjon til politiet, i form av observasjoner samt bildemateriale.

Likevel gjentar Metlid den innstendige oppfordringen til folk om å melde seg, hvis de ikke har gjort det ennå.

Dette er trikketuren politiet mener Zaniar Matapour skal ha tatt før han løsnet skuddene mot Per på hjørnet og London pub.

Hun poengterer at siden Matapour nekter å la seg avhøre, og ikke vil gi politiet innsyn i hans helseopplysninger, er det avgjørende for politiet å hente inn opplysninger annetstedsfra for å kartlegge hendelsen, siktedes motiv og finne eventuelle medvirkere.

Går langt tilbake i tid

Politiet har til nå gjennomført over 250 avhør i saken – blant annet av personer i det islamistiske nettverket Matapour skal ha hatt kontakt med i opptakten til masseskytingen.

Hun ønsker ikke å konkretisere hvem eller hvor mange. Metlid kommenterer heller ikke den angivelige kontakten siktede har hatt med Arfan Bhatti.

Powered by Labrador CMS