Ullern var nær ved flere anledninger i den første omgangen mot Vålerenga i cupen søndag.

Vålerenga slo Ullern fra nivå fire etter ekstraomganger

Vålerenga stanget og stanget mot Ullern, og trengte ekstraomganger for å ta seg videre i cupen med 3-1-seier. Også i cupcampen mellom Lillestrøm og Skeid ble det ekstraomganger.

Ullern yppet seg mot storebror Vålerenga og hadde gode muligheter den første halvtimen. Kjetil Haug ble satt på prøve i VIF-buret og vartet opp med flere gode redninger. Vålerenga var ikke ufarlige de heller, men Ullern var så absolutt på høyde med eliteserielaget den første omgangen.

Naturlig nok tok Vålerenga mer og mer over i den andre omgangen, og Ullern ble spilt fryktelig lave. Seks minutter ut i den andre omgangen var Henrik Bjørdal nær da han hamret til fra 20 meter. Ballen smalt i tverrliggeren.

Overraskende ekstraomganger

Og det var fortjent da Tobias Christensen pirket inn 1-0 fra 14-15 meter åtte minutter før full tid. Da trodde de fleste at VIF skulle ta seg videre, men den gang ei. Finn Badou Jor fant Lars Følstad, som på halvvolley smalt inn utligningen. Dermed ble det ekstraomganger.

Den første ekstraomgangen var bare to minutter gammel da Fredrik Oldrup Jensen satte inn 2-1 fra kloss hold etter en corner. Noen minutter senere flikket Seedy Jatta inn 3-1 med hælen, og det ble også sluttresultatet.

Lillestrøm-Skeid

Lillestrøm tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Skeid etter 52 minutter, da Tobias Svendsen hamret inn 1-0. Seks minutter senere utlignet Skeid til 1-1 ved Johnny Per Buduson etter straffe. Skeid forsvarte seg så med bravur og sørget for at det ble ekstraomganger.

Der trakk LSK det lengste strået. Thomas Lehne Olsen satte inn 2-1 til de gulkledde gjestene sju minutter ut i den første ekstraomgangen.