Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kritiserer MDG-ledelsen for et litt for ivrig forsvar for miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Raymond Johansen hardt ut mot MDGs ledelse

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at MDG-ledelsens forsvar for Lan Marie Berg bare gjorde en anstrengt situasjon verre.

Publisert

Flere sentrale MDG-politikere har tatt miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i forsvar den siste tiden.

Blant annet har MDG-leder Une Bastholm kalt mistillitsforslaget mot miljøbyråden et uttrykk for «mugne, patriarkalske fordommer». Også Rasmus Hansson har i en kronikk i VG tatt Berg i forsvar.

– Det hadde vært hjelpsomt om de var litt mindre aktive på tastaturet, sa Johansen da han møtte pressen etter bystyremøtet der hele byrådet gikk av.

Langet ut mot MDG

Rødt var tungen på vektskålen og endte med å skape flertall for mistillitsforslaget mot Berg. Det endte i sin tur med byrådets avgang.

Lan Marie Nguyen Berg (MDG) møter pressen i Oslo rådhus onsdag etter at det ble klart at byrådet går av som følge av mistillitsforslaget henne.

På spørsmål fra NTB om hvordan tillitsforholdet mellom Rødt og byrådet er nå, svarer Johansen med å skryte av samarbeidet de har hatt.

Samtidig er han tydelig på at det har vært uenigheter om mistillitssaken. Rødt reagerte også meget sterkt på beskyldningene fra MDG-ledelsen.

– Vært fint å bli ringt

På pressekonferansen viste Johansen til det han omtaler som aktører utenfor bystyret og rådhuset som han mener har vært «i overkant aktive» og lite hjelpsomme, og trakk fram uttalelser fra ledere i MDG som ifølge Johansen kan oppfattes som karakteristikker av samarbeidspartnere.

– Vær forsiktig hvis dere ikke kjenner til innmaten og prøver å være gode hjelpere. Det er ikke sikkert man greier å oppnå det, sier Johansen og fortsetter:

– Det hadde vært fint å ha blitt ringt til og spurt om det var hjelpsomt eller ikke, men den telefonen kan jeg innrømme at jeg ikke fikk, sier Johansen.

Gruppeleder i Rødt, Eivor Evenrud, tok en vanskelig beslutning om å felle Lan Marie Berg.

Aldri intensjonen

Une Bastholm sier til NTB at hennes intensjon aldri var å karakterisere enkeltpersoner.

– Jeg mente rett og slett at Rasmus Hanssons kronikk var en god og saklig gjennomgang og delte den derfor videre på Facebook med en kort, egen kommentar, sier hun.

Rødt erkjenner på sin side at mistillitssaken er en tapersak for dem uansett.

– Dette er en dårlig sak for oss, samme hva vi hadde landet på, sier gruppeleder Eivor Evenrud til NTB.

Powered by Labrador CMS