Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Just Eat leverer favorittmaten til folk på døra. Matleveringen holder liv i restauranter og kokker i Oslo som ellers ikke ville hatt noe å gjøre under koronatiden.
Just Eat har kontorer på Ryen, og veldig mange av sjåførene firmaet har ansatt jobber her i byen. De 90 nyansatte er kvinner og menn i alle aldre, en god andel har innvandrerbakgrunn.
– Som sjåfør i Just Eat er det ikke et absolutt krav at man behersker norsk. Det holder at man kan snakke engelsk. Det gjør at flere som ellers sliter med å komme inn i arbeidsmarkedet, får en mulighet her, sier Carsten Boldt, administrerende direktør i Boldt.
Carsten Boldt forteller om et firma i sterk vekst, som vil tredoble salgsstyrken i løpet av inneværende år. Egne sjåfører gjør at firmaet får bedre kontroll over matleveringen og servicenivået, oppgir han.
Mye av matleveringen er pizza. I forhold til resten av Skandinavia, kjøper nordmenn langt mer pizza.
– Pizzaaktørene er svært sterke og er de som har banet vei for takeaway, lenge før andre kjøkkentyper kom på banen. Norge er det landet i verden der man spiser mest pizza per innbygger, Italia er nummer to, sier Boldt.
Han forteller også at vi, til tross for at Norge på mange områder er fremst i digitaliseringen, er ett til to år bak våre naboland.
– Når det gjelder digitalisering av restaurantbransjen, er Norge fortsatt et stykke bak svensker og dansker. I stedet tviholder nordmenn på telefonen som bestillingskanal, sier Boldt.
Under koronapandemien i 2020 økte antall takeaway-bestillinger hos firmaet med over 30 prosent. Selskapet formidlet matbestillinger for 250 millioner kroner i Norge i løpet av fjoråret.
VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.