Høyre mener Oslos serveringssteder og en lang rekke andre tilbud bør kunne holde åpent for folk som er vaksinert mot korona.

Høyre vil åpne en rekke tilbud for vaksinerte i Oslo

Høyre vil åpne alle tilbud som treningssentre, barer, butikker og restauranter i Oslo for vaksinerte. Gjerne så raskt som mulig. — Det er en god måte å starte gjenåpning av byen på, mener Anne Haabeth Rygg (H).

Publisert

— Folkehelseinstituttet kom i påsken med informasjon om at vaksinerte med mrna-vaksiner ikke smitter videre, sier gruppeleder for Høyre i bystyret, Anne Haabeth Rygg, til Dagsavisen.

— Det må bety at de også kan bevege seg fritt i samfunnet. Det er en god måte å starte gjenåpning av byen på, mener Rygg.

Vil ha fart i byens sysselsetting og næringsliv

Torsdag sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til avisen at han støtter en ordning med vaksinepass. Han sa videre at det etter hans syn ville være problematisk å begrense friheten til folk som er godt beskyttet mot viruset.

— Dette er vanskelige spørsmål, men jeg mener uansett at det å bli vaksinert må bety noe, sa Johansen.

For Oslo Høyre er hovedpoenget med å åpne opp samfunnet raskt for vaksinerte å få fart på næringslivet.

— Vi har en helsekrise, men vi har også en økonomisk krise. Mange steder har vært stengt lenge, særlig i Oslo. Et annet B-lag er de som har vært permitterte og som ikke får komme på jobb, sier Anne Haabeth Rygg.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS