— Når bymiljøetaten har kontrollører som sjekker vinterdrift, er det ganske utrolig at snøhaugen ikke var fjernet tidligere, sier Magnhild Sørbotten i Handikapforbundet.

I ukesvis sperret snøhaugen HC-parkeringen ved Frognerparken. Uten at kommunen fjernet snøen

— Respektløst. Det vitner om at noen mener det ikke er så viktig om bevegelseshemmede kommer seg dit de skal, sier Magnhild Sørbotten i Handikapforbundet om snøhaugen som i ukesvis sperret HC-parkeringen ved Frognerparken.

Publisert

Før mildværet traff Oslo hadde det ikke vært snøfall på lang tid. Likevel lå en haug med snø og sperret HC-parkeringen foran hovedinngangen til Frognerparken i mange uker. Uten at Oslo kommune eller firmaene som driver snørydding fjernet haugen.

— Kommunens regler har i flere år vært gode, men likevel ser vi at HC-plassene blir snødeponi en del plasser i byen, sier leder for Handikapforbundet i Oslo, Magnhild Sørbotten.

— Må ryddes umiddelbart

— Når noen ikke synes det er så viktig at bevegelseshemmede kommer seg frem, er dette resultatet. Disse holdningene må det tas et oppgjør med. Bymiljøetatens kontrollører må sjekke HC-plasser ofte når det er snø, og sørge for at snøryddingen skjer umiddelbart, krever Sørbotten.

— Når bymiljøetaten ser at HC-plassene brukes til snødeponi så må etaten begynne å bruke muligheten de har til å skrive ut bøter til entreprenørene som ikke gjør jobben sin, sier Magnhild Sørbotten.

VårtOslo tok forrige uke kontakt med bymiljøetaten og stilte spørsmål om hvordan HC-parkeringen ved Forgnerparkens hovedinngang i ukesvis har fungert som snødeponi. Det første svaret fra etaten var kort:

— Hvem som har tippet snø, is og grus her er ikke kjent. Det er ikke et resultat av vanlig brøyting på plassen. Vi sender noen for å flytte på massene slik at det skal være mulig å parkere her, skrev pressevakt Line Thams Reiersen i bymiljøetaten.

Dumping av snø på HC-plasser har vært en gjenganger flere steder i byen de siste vintrene. VårtOslo har flere ganger fortalt om snøhauger på HC-parkering ved blant annet Majorstua, inne på Ullevål sykehus og i Gamlebyen.

— Ikke vår entreprenør som har dumpet snøen

Derfor tok VårtOslo på ny kontakt med bymiljøetaten og stilte flere spørsmål om snøhaugen på HC-parkeringen ved Frognerparken. Blant annet om hvordan det kan ha seg at feilparkerte biler kontrolleres hyppig, men at en snøhaug på HC-parkeringen ved hovedinngangen til Frognerparken kan bli liggende i lang tid uten at den fjernes.

— Vi spekulerer ikke i hvem som kan ha dumpet snøen der, men vi vet at det ikke er vår entreprenør. Bymiljøetaten har kontrollører som sjekker vinterdrift. Det er selvfølgelig viktig å påse at HC-parkering er tilgjengelig, og dette burde ha blitt fjernet tidligere, skriver Thams Reiersen i spørsmålsrunde nummer to.

Denne snøhaugen sperret HC-parkeringen på Ullevål sykehus i 2019.

— Vi er glade for at innbyggerne gjør oss oppmerksomme på sånne situasjoner. Vi oppfordrer alle til å melde inn sånne forhold via appen Bymelding, da får de som er ansvarlige beskjed umiddelbart, oppfordrer pressevakten i bymiljøetaten.

— Må bøtelegge dersom jobben ikke blir gjort

Magnhild Sørbotten i Handikapforbundet reagerer umiddelbart på svaret der etaten mener appen Bymelding fungerer.

— Jeg skjønner at etaten viser til Bymelding, men de siste årenes erfaringer med lignende situasjoner viser alt for ofte at en melding på Bymelding ikke medfører noen endring, sier Sørbotten.

— Når bymiljøetaten har kontrollører som sjekker vinterdrift, er det ganske utrolig at snøhaugen ikke var fjernet tidligere, for den bar preg av å ha ligget der lenge.

— Når bymiljøetaten ser at HC-plassene brukes til snødeponi så må etaten begynne å bruke muligheten de har til å skrive ut bøter til entreprenørene som ikke gjør jobben sin, sier lederen av Handikapforbundet i Oslo.

Powered by Labrador CMS