Mohamed El Morabet fra Sterling, Hussein Awadnur fra Tøyen SK og Andreas Fætten fra Lille Tøyen FK med avtalen som angår nærmere ett tusen fotballspillere. Richard Milne fra Forward var frohindret å være med på signeringen på Carltexløkka. Foto: Anders Høilund

Forward, Sterling, Tøyen sportsklubb og Lille Tøyen FK vil samarbeide for å gi barn bedre muligheter til å drive idrett

Fire idrettslag rundt Caltexløkka har signert på at mine barn ikke er mer verdt enn dine. Nå vil de samarbeide om utendørsidretten i indre Oslo.

Publisert

75 prosent av guttene og 50 prosent av jentene på barneskolene i området ønsker å spille fotball. Problemet for fotballklubbene på og rundt Tøyen er ikke å få spillere, men de mangler baner å spille på.

Sportsklubben Forward, Sportsklubben Sterling, Tøyen Sportsklubb og Lille Tøyen Fotballklubb organiserer til sammen opptil ett tusen fotballspillere. De aller fleste er barn og ungdom.

Mine barn er ikke mer verdt enn dine

— Det har blitt bedre rammebetingelser for idrettslagene i Oslo øst etter siste kommunevalg, sier leder av Lille Tøyen Fotballklubb, Andreas Fætten. Likevel håper han klubbene gjennom samarbeidet klarer å presse kommunen til å bedre tilbudet for idrettsanleggene i bydelene Gamle Oslo og Grünerløkka.

— Vi i Sterling spiller hjemmekampene våre på Ekeberg. Det er en dårlig løsning, spesielt for barne- og ungdomslag. Med hjemmekamper her på Caltexløkka har vi gode muligheter for å styrke miljøet rundt klubben, sier Mohamed El Morabet.

En viktig setning i samarbeidsavtalen er at barna i de forskjellige klubbene er like mye verdt. Mine barn er ikke mer verdt enn dine, står det.

Flest mulig, lengst mulig

— Vi vil ha med flest mulig av våre fotballspillende barn, lengst mulig. Det tror vi at vi kan klare bedre om vi samarbeider, sier de fire fotballklubbene som organiserer fotballaktiviteter for barn og unge rundt Caltexløkka på Tøyen. Nå har klubbene undertegnet en intensjonsavtale om samarbeid.

Ikke minst kan samarbeidet mellom klubbene gjøre det lettere for ungdom på vei over i voksenfotballen.

— De aller fleste er ikke gode nok eller har ingen ambisjoner om å spille eliteserien. Vi ønsker å ha et godt tilbud til alle disse, sier Andreas Fætten.

Flere treningsmuligheter i indre by

Samarbeidet går ut på at de sammen jobber for å få flere treningsmuligheter i indre by, først og fremt for fotball, men også for friidrett og basket.

Klubbene ønsker en solidarisk fordeling av treningstimer på baner eid av Oslo kommune. De ønsker også å legge til rette for å begrense frafallet fra idretten i ungdomsårene. Klubbene ønsker et helhetlig syn på idrettstilbudet som en del av byutviklingen.

Samarbeidsklubbene ønsker å gjøre fotballbanen på Caltexløkka til en helårsbane og ønsker å pusse opp portnerboligene. Foto: Anders Høilund

Ønsker oppussing av portnerboligene

Caltexløkk vil i august bli utvidet og få undervarme, slik at banen kan brukes hele året. Det eneste som mangler er garderobe og møterom.

— Vi ønsker å få pusset opp portnerboligene i Tøyenparken, slik at disse kan være garderober og klubbhus som kan ivareta en viktig nærmiljøfunksjon på Tøyen. Vi ber om politisk støtte for dette fra bydel Gamle Oslo, sier styremedlem i SK Forward, Richard Milne.

Forhandlinger for å få dette i orden vil starte umiddelbart med Boligbygg, som står som eier av husene.

Powered by Labrador CMS