Kapret ambulanse barnevogn Torshov Sandaker
Den siktede kvinnen skal ikke ha vært i ambulansen da en 32 år gammel mann kjørte ned en barnevogn med to små barn. Barna skal ikke være alvorlig skadd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansekapring på Torshov og Sandaker

En 25 år gammel kvinne som er siktet for befatning med våpen før ambulansekapringen på Sandaker og Torshov, nekter straffskyld.

Kvinnen var passasjer i Saaben som havnet på taket ved Rosenhoff i Oslo. Hun forsvant fra stedet etter ulykken og var ikke med da 32-åringen stakk av i ambulansen.

Kvinnens forsvarer, advokat John Arild Aasen, sier til TV 2 at hun nekter straffskyld etter siktelsen.

Fant hagle og maskinpistol i bilen

— Hun erkjenner å ha vært involvert i ulykken, men for henne var det en skrekkelig opplevelse. Etter hennes oppfatning er hun slett ikke skyldig i det hun er siktet for, sier Aasen til TV 2.

Johan Fredriken Grete Lien Metlid
Konstituert politimester Johan Fredriksen og etterforskningsleder Grete Lien Metlid under en pressekonferanse etter at både den 25-årige kvinnen og 32 år gamle mannen var pågrepet mandag kveld. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Aasen ønsker foreløpig ikke å si noe om kvinnens forholdet til den medsiktede 32-åringen eller hvorfor kvinnen ikke meldte seg for politiet tidligere.

I ambulansen fant politiet en hagle, en Uzi maskinpistol og betydelige mengder narkotika.

— Hun er en 25 år gammel norsk kvinne, og foreløpig er hun siktet for befatning av skytevåpen, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid på pressekonferansen.

Metlid sier til NTB sent tirsdag kveld at den andre siktede, en 32 år gammel mann, tidligst vil fremstilles for fengsling torsdag.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer