Ulykke omkom Sandakerveien Nordpolen traktor
Politiet etterforsket ulykken og det ble tatt ut tiltale mot den 20 år gamle sjåføren etter at en 45 år gammel kvinnelig syklist ble drept i sammenstøtet med brøytetraktoren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

20-årig brøytesjåfør frikjent for uaktsomt drap på Sandaker

20. februar ifjor ble en 45 år gammel kvinnelig syklist drept i sammenstøt med en brøytetraktor i krysset Sandakerveien-Hans Nielsens Hauges gate på Sandaker.

Nå er den 20 år gamle sjåføren frikjent for uaktsomt drap i Oslo tingrett. Men 20-åringen dømmes til 30 dagers betinget fengsel for brudd på vegtrafikkloven, skriver NRK.

Det var i krysset SandakerveienHans Nielsen Hauges gate ved NordpolenSandaker dødsulykken skjedde ved 20-tiden den 20. februar i fjor. Livet til den 45 år gamle kvinnelige syklisten sto ikke til å redde. Til tross for forsøk på gjenoppliving fra lege på stedet.

Brøytet for kommunen

Etter at politiet avsluttet etterforskningen av ulykken i fjor, ble det besluttet å ta ut tiltale om uaktsomt drap mot den 20 år gamle traktorføreren. I tillegg ble brøytesjåføren tiltalt for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken.

traktor nordpolen sandaker ulykke sandakerveien
Slik så det ut på ulykkesstedet etter at kvinnen ble påkjørt i februar i fjor. Arkivfoto: Miriam Sandum Næss / VårtOslo

Den betingede fengselsdommen 20-åringen nå er idømt, er knyttet til det siste tiltalepunktet. Brøytesjåføren blir også fradømt retten til å ha førerkort i ett år.

Den 20 år gamle mannen var på jobb for bymiljøetaten i Oslo kommune og drev med snøbrøyting da dødsulykken skjedde.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer