Annonsørinnhold
Marita Frostad Nilsen og Tore Sandven
Circle K er en av UngKollegas samarbeidspartnere. Her med Daglig leder Circle K Økern, Marita Frostad Nilsen, og Tore Sandven fra Ungkollega.

18-25 år og arbeidsledig? Her er en inngang til arbeidslivet i Gamle Oslo eller Søndre Nordstrand

Bor du i bydel Gamle Oslo eller Søndre Nordstrand og er motivert og mellom 18 og 25, her er din mulighet til å skaffe deg jobb.

UngKollega
www.ungkollega.no

Mange unge vet ikke hvem de skal snakke med for å få seg en jobb. De har ikke en forelder med innflytelsesrike venner og er kanskje litt usikre på seg selv. De mangler nettverket og har liten erfaring.  Derfor stiller de ofte bakerst i jobbkøen.

Nå kan disse få hjelp av UngKollega, som bistår unge arbeidssøkere inn i arbeidslivet. UngKollega har nær kontakt med en rekke bedrifter, som alle har forpliktet seg til å gi unge arbeidsledige en sjanse.

UngKollega

Ungkollega er et prosjekt i regi av Oslokollega AS. OsloKollega er en av Oslos største arbeids og inkluderingsbedrifter og holder til på Lambertseter. I tillegg til arbeidsinkludering, driver OsloKollega PS:hotell på Vulkan samt verksted og butikk for både sykkel og PC/IKT.

– Vi ønsker å være en inngang til næringslivet, hvor vi har et stor nettverk som gjerne ansetter unge uten erfaring. Gjennom arbeidstilbudet vårt kan arbeidssøkeren få sin første lønning. Målet er varig tilknytning til arbeidslivet, sier prosjektleder Randi Kvissel Haugen.

Jobb i reiseliv, hotell, butikk eller lager?

UngKollega har store og små samarbeidspartnere innen alle disse bransjene, og felles for dem alle er at de ansetter unge mennesker.  Jobbtilbudet inkluderer både ekstravakter, heltid og deltid.

Opplegget retter seg mot unge mellom 18-25. Slik fungerer det:

  1. Arbeidssøkeren tar kontakt med UngKollega.
  2. Arbeidssøkeren får en uformell prat med en medarbeider i UngKollega.
  3. Personen treffer en håndfull andre arbeidssøkere og ser litt på CVen og jobbintervjuet.
  4. Ganske raskt får arbeidssøkeren tilbud om et par arbeidssteder hvor han eller hun kan prøve seg. UngKollega følger med på møte hos den mulig nye arbeidsgiveren din.

Finner en aktuell arbeidsgiver

– Vi bruker de første 14 dagene til å bli kjent med kandidaten. Vi kartlegger interessene hans eller hennes og tar med personen på møter med potensielle arbeidsgivere.

Tore Sandven
– Min rolle er å være en slik døråpner for ungdom inn i arbeidslivet, sier Tore Sandven, fra UngKollega.

Målet er å finne en arbeidssøker og et arbeidssted som matcher.

– Å sikre at den unge fortsetter å stå i jobben er utfordringen. Vi slipper derfor ikke ungdommene av syne, men følger opp ungdommene i en tre måneders periode etter at personen har begynt å jobbe, slik at vi ser at arbeidsforholdet fungerer, sier teamleder Tore Sandven.

Han sier han får det samme energikicket av å hjelpe unge i jobb som han pleide å få som elitespiller i håndball.

Fungerer som døråpner

– Jeg har vært trener i mange år og ser at det er forskjell på ungdom. De ressurssterke ungdommene sliter med de samme problemene som alle andre, men sitter på et nettverk som åpner dørene for dem til arbeidslivet. Min rolle er å være en slik døråpner, sier Tore.

Ifølge medarbeiderne i UngKollega vil de unge helst slippe å møte en saksbehandler som bruker mange timer på å stille masse spørsmål og kartlegge. De trenger ikke lange og omstendelige prosesser, men en jobb, kort og godt.  Gjerne også noen som følger dem opp i overgangen til jobb.

Erfaringsmessig kan det være tøft å komme i gang. Den unge må stå opp om morgenen. – Det har hendt at jeg har vært hjemme og hentet folk for å få dem på jobben.

Øker jobbsjansene drastisk

Enkelte av de unge som finner veien til UngKollega, gjør det gjennom NAV. Andre tar selv kontakt. Noen har sluttet tidlig i skolen og bodd hjemme, før de finner ut at de må gjøre noe med livet sitt. Andre har gjort noe dumt, kanskje endt opp i fengsel og sendt 200 søknader uten respons. Atter andre har slitt mentalt.

Uansett grunnen til at du er arbeidsløs, bor du i Gamle Oslo eller Søndre Nordstrand, er du velkommen hos UngKollega, som har mottatt midler fra Oslo kommune for å hjelpe unge arbeidssøkere.

Å bli med UngKollega til en arbeidsgiver, kan endre sjansene til arbeidssøkeren over natta. – Vi tilbyr oss å være den døråpneren mange mangler, sier Tore Sandven.

Vil du melde deg på Ungkollega, ta kontakt med Tore Sandven på e-post [email protected] eller telefon 99 50 90 22.MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer