— Jeg tror det blir en flott 17. mai selv om vi må feire på en annerledes måte, sier Pia Farstad von Hall.
— Jeg tror det blir en flott 17. mai selv om vi må feire på en annerledes måte, sier Pia Farstad von Hall.

Se hele 17. mai-programmet for Oslo: - Jeg håper flest mulig blir med på allsang av Ja, vi elsker

— Da koronapandemien stanset barnetoget måtte vi legge nye, alternative planer, sier Pia Farstad von Hall (H). Her kan du se hele 17. mai-programmet for Oslo, og hvordan du kan få med deg alt hjemmefra.

Publisert Sist oppdatert

— Jeg skal feire 17. mai hjemme med familien, men det er mye som skjer og som folk kan få med seg hjemmefra, sier Pia Farstad von Hall (H).

Da bystyrerepresentanten fra Høyre i fjor fikk det ærefulle vervet å lede Oslos 17. mai-komité ante hun selvfølgelig ikke at en pandemi skulle velte om på mange tradisjoner og stanse det viktigste av alt på nasjonaldagen - barnetoget på Karl Johans gate.

— Det blir en fin feiring. I sum tror jeg folk vil oppleve årets 17. mai som en festdag. Det er mye som skjer og som folk kan få med seg via våre nettsider. Og jeg håper så mange som mulig blir med på allsang av "Ja, vi elsker" rett etter salutt fra Akershus festning klokken 13, sier lederen av 17.mai-komitéen i Oslo.

Planen er at hele Norge skal synge versene 1, 7 og 8 av nasjonalsangen. Her finner du teksten til de tre versene.

Her ser du hva som skjer til ulike tider

— I tråd med smittevernanbefalingene ønsker vi ikke at folk oppsøker bekransninger og andre faste programposter. I stedet blir dette filmet og strømmet på nettet av kommunen. Man finner lenker til alt på våre nettsider, sier Pia Farstad von Hall.

17. maikomitéen i Oslo har snekret sammen et variert program som folk kan følge hjemmefra.
17. maikomitéen i Oslo har snekret sammen et variert program som folk kan følge hjemmefra.
 • 07:00 Oslo Janitsjar og Ruseløkka Janitsjarorkester spiller utenfor utvalgte kirker
 • 08:30 - 10:10 Bekransninger Alle bekransningene kan du følge digitalt i år og de sendes fortløpende på Facebook. Hvis du ikke har Facebook kan du følge bekransningene her.
 • 08:00 - 10:00 Pop-up musikk. Hva gjør du hvis du har lydanlegg som står ubrukt på 17. mai? Jo, da laster du det opp på noen varebiler også kjører du rundt og spiller. Det er nettopp det 123lyd gjør. De vil kjøre rundt og spille korpsmusikk eller annen musikk som passer på nasjonaldagen.
 • 10:00 - 13:00 Hesteekvipasjer. Alna ridesenter vil, sammen med seks andre aktører, dekke store deler av ytre by og litt innover mot sentrum med flotte hesteekvipasjer.
 • 10:15 Hilsen til barnetoget. Hvis det hadde vært en normal 17. mai i år, så ville barnetoget ha stoppet utenfor Stortinget klokken 10:15. Da ville Stortingspresidenten ha hilst barnetoget fra balkongen. I år blir det ikke noe barnetog, men Stortingspresidenten vil sende en hilsen likevel. Elevene som er på besøk representerer alle elevene som skulle ha gått i toget og de kommer fra Vålerenga skole. Skolen er 125 år i år og skulle ha gått først i barnetoget. Se hilsen til barnetoget fra Stortingspresidenten, 17. mai-komiteens leder og elever fra Vålerenga skole her.
 • 10:00 - 12:00 Båtkortesje i Indre Oslofjord. Byens flotteste skute, fullriggeren Christian Radich leder an båtkortesjen som vil ha en flott rute i Indre Oslofjord, forbi kjente og kjære områder. Dette blir en lang rekke av flotte båter, som vil kunne sees av mange rundt i hele området. Kanskje klarer de å blåse i alle hornene samtidig, så det høres langt inne i byen?
 • 10:30 Stortingspresidenten legger ned blomster ved statuen av Christian Frederik. Statuen av Christian Frederik ble avduket av H. M. Dronning Margrethe av Danmark 18. mai 2013. Stortingspresidenten har lagt ned blomster og holdt tale her hvert år siden 17. mai 2014. Det blir også sang ved Kvindelige Studenters sangforening. Seremonien går direkte kl: 09:00 på Stortingets Facebook-side.
 • Opptak av seremonien med stortingspresidenten kan du se her.
 • 10:45 Elever fra Grünerløkka skole hilser på Oslos ordfører Marianne BorgenGrünerløkka skole er 125 år i år, og skulle ha gått som nummer to i barnetoget. Siden det ikke blir noe barnetog har ordføreren invitert elver fra Grünerløkka skole til rådhuset, for å høre litt om hva de tenker om årets 17. mai og hvordan de tenker å feire dagen. Se streaming av elever fra Grünerløkka skole som hilsen på ordføreren.
 • 11.00 - 11:45 17. mai-gudstjeneste med konsert. Direktesendt gudstjeneste fra Oslo domkirke. Gudstjenesten etterfølges av en klaverkonsert hvor Einar Steen-Nøkleberg framfører stykker av Edvard Grieg. Se gudstjenesten og konserten her
 • 11:00 - 13:00 Veteranbilkortesjer rundt i byen. Pyntede veteranbilkortesjer vil kjøre rundt i Oslo på nasjonaldagen. de vil blant annet stoppe opp ved flere sykehjem. Kanskje møtes alle kortesjene et sted i Oslo når de har tatt sine runder rundt i byen?
 • 11:20 - 13:00 Pop-up samba. 17. mai og samba, tenker du?! Ja, i år er det en realitet. Oslo Sambaskole dukker uannonsert opp i byen - og plutselig så er det som om du er i Rio de Janeiro.
 • 12:00 Innslag Leikaringen BUL. Hvis du ikke skal ut eller er så uheldig at du ikke treffer på Leikaringen i bybildet, kan du se folkedans på nettet. Her finner du innslaget som Leikaringen i BUL har laget og som er produsert av ungdomsbedriften Smedia UB.
 • 12:00 - 15:00 Pop-up folkedans. Leikaringen i Bondeungdomslaget vil dukke opp på uannonsert sted i byen og danse folkedans for oss. Her er det bare å følge med. Dans gjerne med, men husk avstandsreglen på minst én meter.
 • 12:55 Kirkelokkene ringer.
 • 13:00 Salutt fra Akershus festning.
 • 13:02 Nasjonalsangen: felles sang. Etter salutten skal hele Norge synge versene 1, 7 og 8 av «Ja, vi elsker» sammen. Da kan du gå festkledd ut på balkongen eller i gaten og synge med.Finn teksten til de tre versene.
 • 14:00 Folkedans. Leikaringen BUL danser folkedans på Slottsplassen.
 • 15:30 Festkonsert med Hkeem strømmes digitalt. Stovner-rapperen Hkeem opptrer sammen med elevtalenter fra osloskolen i festkonsert fra Sentralen.

Dette skjer hele dagen

 • 17.mai-mairaton: Oslo Maraton arrangerer 17. mairaton! 17. mairaton er et virtuelt løp for alle, og det er gratis! Du bestemmer selv hvor og når du vil løpe – så lenge det er på 17. mai. Les mer om 17.mai-maraton her.
 • Pop-up korps: Skolekorps og ungdomskorps vil skape lokal 17. mai-stemning for unge og gamle rundt omkring i byen. De vil dukke opp uten forhåndsannonsering, så lytt og følg med. Kanskje et korps passerer utenfor der du bor? Syng gjerne med når de går forbi, men husk avstandsregelen på minst én meter. Har du ikke hørt noe korpsmusikk i dag? Her er "Norge i rødt, hvitt og blått" med Gjallarhorn, Steinerskolens musikkorps, som er 60 år i år.
 • Innslag fra skolenes arrangement. Det blir lokale markeringer med flaggheising og taler fra elever i regi av den enkelte skole. Følg med på hva din skole skal gjøre på nasjonaldagen.
 • 17. mai-tog i Minecraft. Det blir dessverre ikke noe barnetog i år, men i Minecraft kan du gå i 17. mai-tog ikke bare med Oslo, men sammen med folk fra resten av Norge også. Arrangøren Skogliv proklamerer at det blir tidenes største 17. mai-tog!