Barnetoget går oppover Karl Johans gate i Oslo sentrum 17. mai Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Barnetoget går oppover Karl Johans gate i Oslo sentrum 17. mai Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nå kan du sikre deg gratis, reserverte kremplasser foran Slottet 17. mai.

Vær rask, for det er begrenset antall plasser.

Publisert

Plassen rundt Karl Johan-monumentet er avsatt til publikum som ønsker å se barnetoget passere Slottet og hilse kongefamilien.

For eldre og uføre og deres ledsagere er det sitteplasser på de første rekkene rett foran slottsbalkongen (som faktisk ikke er en balkong, men en altan*).

Det er også satt av svært gode plasser til rullestolbrukere og deres ledsagere. Alle andre som sikrer seg gratisbilletter til det eksklusive området ved Karl Johan-monumentet, må stå mens barnetoget passerer på nasjonaldagen.

17. maikomitéen i Oslo infomerte om gratisbillettene i en liten annonse på side 25 i Aftenposten fredag 15. februar, ifølge bloggen Fått.

Faksimile av deler av annonsen i Aftenposten 15. februar.
Faksimile av deler av annonsen i Aftenposten 15. februar.

Her får du billetter

Det er naturlig nok begrenset antall plasser. De koster ingenting og kan bestilles her. Billettene må skrives ut og tas med på nasjonaldagen.

Portene inn til det reserverte området på Slottsplassen åpner klokken 08. Vær obs på at flere av portene stenges klokken 10:00 og holdes stengt så lenge barnetoget passerer.

  1. mai-feiringen i Oslo

Her er mer informasjon om 17. mai-feiringen i Oslo, hvilke skoler som går når og hvor i barnetoget, kollektivtrafikk, parkering, gratis festkonsert på Akershus Festning pluss mye mer.

* Slottsaltan, ikke balkong: «En balkong er aldri fundamentert. Den henger ut fra fasaden. Slottsbalkongen derimot, er understøttet, delvis gjenlukket og hviler på søyler. Den er dermed en altan. Så «slottsbalkongen» er egentlig et galt begrep, sa Thomas Thiis-Evensen til magasinet Hus & Bolig i 2003.

Powered by Labrador CMS