Pass på at stillas er skikkelig fortøyd før vinden kommer for fullt fredag ettermiddag, oppfordrer Oslo-politiet. Her fra 2018 da stillaset på taket på Tollboden blåste over ende.

Klar beskjed fra Oslo-politiet: – Kan forårsake skade

– Sjekk dette, er politiets tydelige oppfordring.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral deler fredag formiddag det de kaller «en liten påminnelse om at det i ettermiddag og tidlig kveld er meldt om kraftige vindkast».

Dette etter Meteorologisk institutt kort tid før sendte ut gult farevarsel for nettopp kraftige vindkast for deler av Østlandet, deriblant Oslo. 

Det ventes lokalt kraftige vindkast på mellom 18 og 22 meter per sekund fra sør.

– Sjekk fortøyning

– Vi er på en vindstyrke hvor løse gjenstander både kan bli borte og forårsake skade, påminner Oslo-politiet, som videre deler en tydelig beskjed:

– Til dere som har satt opp stillas, sjekk at disse er ordentlig fortøyd.

– Et godt forebyggende tiltak er å sikre eller flytte løse gjenstander fra hager og lignende, heter det også fra Oslo brann- og redningssetats 110-sentral, som henviser videre til varsom.no for flere gode råd.

Gikk over ende

Da sterk vind feide over hovedstaden i mars i år, gikk blant annet et flere meter høyt stillas over ende ved en leilighetsblokk på Løren.

Samtidig skapte trefall trøbbel flere steder, blant annet havnet flere biler under et tre på Frogner.

«Et digert stillas er tatt av vinden og det er ikke trygt. Stillaset er i bevegelse fortsatt og det er løse plater som kan blåse av eller falle ned så området er ikke trygt. Politiet er varslet og jobber med å sette opp sperrebånd», het det i en lokal Facebook-gruppe om stillaset på Løren den gang.

Powered by Labrador CMS