To av de små andungene reddet av brannfolk fra stasjonen på Grorud. Her trygt i pappeske på vei tilbake til andemor.
To av de små andungene reddet av brannfolk fra stasjonen på Grorud. Her trygt i pappeske på vei tilbake til andemor.

Andunger reddet av brannfolk på Grorud. Ungene ble sugd ned i avløpsrør ved Hølaløkka-dammen

Da brannfolkene ankom Hølaløkka-dammen var andungene allerede sugd ned i avløpsrøret. Laget drøftet videre tiltak for å redde 10 små liv. Tilbake i dammen ventet en fortvilet andemor.

Publisert

— I dag ringte en bekymret dame til 110-sentralen fra Hølaløkka-dammen i Groruddalen. Hun kunne informere om andunger på avveie i vannavløpet under bakken, skriver Oslo brann og redningsetat på sin Facebook-side.

Takket være innringeren rykker C-laget på Grorud brannstasjon ut. Men når de ankommer vannparken og Hølaløkka-dammen er alle de 10 andungene sugd ned et sluk og inn i avløpssystemet.

Redningsaksjon inne i avløpssystemet

Brannfolkene fra Grorud tenker og handler raskt. De vet hva som må gjøres. Her må de finne ut hvor andungene er på vei.

— Telefonen går til våre gode kolleger i Oslovann, som bistår med god oversikt over vannledningsnettet og kan fortelle oss hvor nærmeste friluftsåpning på systemet befinner seg.

Sluket der andungene ble sugd ned.
Sluket der andungene ble sugd ned.

Det blir en strevsom tur for brannkonstablene i avløpsrøret. Der vasser de i mørke, utstyrt med hodelykt og en fiskehov. Hele tiden vet C-laget fra Grorud brannstasjon at andemor i Hølaløkka-dammen er fortvilet over at ungene er borte.

— Etter en stri tur 600 meter under bakken dukker så de små ut i åpent terreng. Med hjelp av fiskehoven og vassende brannkonstabler får vi fanget alle de 10 ungene, og kan transportere dem tilbake i brannbilen, forteller C-laget.

Heldigvis ble alle de 10 små reddet. Takket være snarrådig innringer og handlekraftige brannfolk.
Heldigvis ble alle de 10 små reddet. Takket være snarrådig innringer og handlekraftige brannfolk.

— Tilbake ved andedammen sitter en fortvilet andemor og venter. Gjensynsgleden blir ubeskrivelig, både for andefamilien og våre egne mannskaper. En stor takk til damen som var snarrådig og ringte 110-sentralen, skriver brannvesenet på Facebook.

— C-laget fra Grorud ønsker alle Oslos innbyggere, både fjærkledde og andre, en god sommer!

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS