Åtte brannbiler rykket ut og flere måtte evakueres etter brann i bygård på Grünerløkka: – Jobber ut ifra flere hypoteser

Flere ble evakuert, deriblant to fra den aktuelle leiligheten der det brant, sent onsdag kveld.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral meldte i en oppdatering like etter midnatt at nødetatene var i Helgesens gate etter melding om brann i leilighet.

– Flere personer har evakuert seg selv. Uavklart omfang, var politiets melding, som samtidig understreket at brannvesenet jobbet med å få kontroll på brannen.

To i leiligheten

– Det er brann i en bygård, og vi begynner å få kontroll på brannen. Oslo brann- og redningsetat har åtte brannressurser på stedet, opplyste 110-sentralen et knapt kvarter senere.

Samtidig kunne politiet melde om at to personer var evakuert fra den aktuelle leiligheten, men ikke fremsto alvorlig skadet. 

I tillegg var flere beboere fra tilstøtende leiligheter evakuert. 

Flere hypoteser

– Brannvesenet jobber med slukking, og vi jobber med å få oversikt over alle beboere, het det videre fra politiet, som i en oppdatering klokken 00.43 kunne informere om at brannvesenet hadde kontroll på brannen. Det var da ikke meldt om personskader.

– Vi jobber ut ifra flere hypoteser hva gjelder brannårsak. Per nå er det en hypotese som utpeker seg som mer sannsynlig enn de andre. Det gjenstår fortsatt en del etterforskningsskritt, og av hensyn til dette ønsker jeg ikke å gå inn på mulig brannårsak på nåværende tidspunkt, sa operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS